skip to Main Content
Wees Creatief Met Krijtverf

Wees creatief met krijtverf

Waarom krijtverf?

Heb je een paar meubels thuis die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Met krijtverf kun je werkelijk waar alle kanten op. Je kunt krijtverf aanbrengen op meubels, muren en accessoires en op vrijwel alle ondergronden. Haal je creativiteit naar boven en geef je meubels een nieuwe tweede leven met deze veelzijdige verf! In dit blog vertellen wij je graag meer over het gebruik van krijtverf.

Krijtverf op kindermeubels

Maak van de meubelen van je kinderen echt iets bijzonders door deze met krijtverf te beschilderen. Dit is bijvoorbeeld een erg leuk project dat je samen met je kinderen kunt doen. Omdat krijtverf op waterbasis is en geproduceerd wordt met de laagst mogelijke VOS-gehalte, is deze verf veilig te gebruiken voor kinderen en kindermeubels. Dus stroop samen met je kinderen de mouwen op en maak er wat bijzonders van!

Met krijtverf krijg je een strak resultaat

Krijtverf is vaak een wat dikkere verf. Als je graag een gladde afwerking wilt, dan is het noodzakelijk een goede synthetische kwast te gebruiken. De kunstvezel haren kwast is veel beter geschikt voor watergedragen verf dan varkenshaar. Als je de verf vlot over de oppervlakte aanbrengt is het belangrijk dat je het één richting opstrijkt. Als je deze handelingen correct uitvoert, krijg je gegarandeerd een strak resultaat!

Creëer een unieke vintage look met krijtverf

Niet alleen kun je strak werken met krijtverf. Maar als je je meubels een vintage look wilt geven, dan is deze verf ook zeer geschikt! Het enige wat je hoeft te doen is de krijtverf wat dikker aan te brengen door middel van een stugge kwast, zoals een spalter of krijtverfkwast. Zo krijg je een licht streperig effect. Als je het na die tijd ook bewerkt met een wax, dan krijg je een prachtig doorleefde uitstraling.

Deel jouw creaties met ons

Heb je zelf een leuk project waar je krijtverf voor nodig hebt? Laat het ons dan weten via het contactformulier. Wij zien graag de resultaten tegemoet!

Back To Top