skip to Main Content

corrieweb schilderen

Allerlei schildertechnieken

Ben jij ook zo gek op schilderen? Op Corrieweb.nl lees je alles over verschillende schildertechnieken. Zo kun je inspiratie opdoen voor je DIY nieuwe project! Wat lijkt jou de leukste techniek?

Verschillende verfsoorten

Schilderen is een ontzettend leuke hobby waar je heel veel kanten mee op kan. Er zijn verschillende soorten verf waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld:

  • Acrylverf
  • Olieverf
  • Aquarelverf
  • Plakkaatverf

Elk van deze verftypen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Acrylverf is voor beginners zeer geschikt omdat het makkelijke verf is om mee te werken. Aquarelverf is iets uitdagender, maar je kunt er de mooiste schilderijen mee maken!

corrieweb acryl gietenAcryl gieten

Acryl gieten is een leuke techniek waarbij je verdunde acrylverf in verschillende kleuren op een opgespannen doek giet. Vervolgens ga je het doek alle kanten op bewegen zodat de verf zich over het hele canvas verspreidt. Als je van tevoren nog een ‘pouring medium’ zoals Liquitex bij de verf doet dan ontstaan er een soort bellen op je doek die de verschillende kleuren verf mooi van elkaar gescheiden houdt. Deze methode is niet moeilijk, snel klaar en het resultaat is prachtig!

Watercoloring

Watercoloring is eigenlijk gewoon een hippe term voor aquarelleren. Het gaat er hier niet zozeer om het maken van een compleet schilderij, maar om watercoloring als versiering aan te brengen in bijvoorbeeld een notitieboek. Het is even oefenen om de techniek in de vingers te krijgen, maar daarna kun je door middel van watercoloring de mooiste effecten bereiken!

corrieweb zand schilderenSchilderen met zand

Steeds meer kunstenaars ontdekken het schilderen met zand. Bij deze techniek wordt er zand gemixt met acrylverf, waardoor het schilderij een bijzondere textuur krijgt. Hierdoor krijgt een schilderij meer diepte en komt er meer leven in. Veel mensen vinden het heerlijk om te werken met natuurlijke materialen en genieten daarom extra van het schilderen met zand.

Er zijn nog veel meer verftechnieken!

Naast de verftechnieken die hierboven beschreven staan, zijn er nog veel meer leuke verf trucjes die je kunt uitproberen. Zoals:

  • Spetter met een kwast, penseel of tandenborstel acrylverf op een doek voor het ‘Pollock-effect’.
  • Stippelen, oftewel ‘dot-painting’. Dit is gebaseerd op de kunst die de aboriginals vroeger maakten! Door heel veel stipjes te zetten creëer je de mooiste figuren en patronen.
  • Schilderen met touwtjes. Dit doe je door met lijm het touw in een woord of mooi patroon vast te plakken en er daarna overheen te schilderen met acrylverf.
  • Door verschillende materialen op het doek te plakken met lijm, bijvoorbeeld stukjes hout, creëer je een schilderij met veel reliëf.

Lees hieronder onze laatste blogs over schilderen

Wees creatief met deze leuke activiteiten

Ontspannende creatieve activiteiten Is het een van jouw goede voornemens om in 2021 creatiever bezig te zijn? In dit blog inspireer ik je met leuke activiteiten waarmee je al je creatieve energie kwijt kunt. Zeker prettig nu de lockdown voorlopig…

Back To Top