skip to Main Content

corrieweb tekenen

Zelf leren tekenen

Heeft het jou altijd al leuk geleken om goed te kunnen tekenen? Corrieweb.nl helpt je graag een handje. Je zult verschillende blogs voorbij zien komen over tekenen, bijvoorbeeld over handlettering of perspectief tekenen. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken bij het tekenen. Hieronder lees je er meer over!

Tekenen in Photoshop

corrieweb tekenen tabletIn Photoshop maak je de mooiste illustraties. Ook kun je je tekening eerst op papier maken, deze inscannen en vervolgens bewerken in Photoshop. In Photoshop heb je meer mogelijkheden wat betreft de materiaalkeuze, zo kun je je tekening er bijvoorbeeld laten uitzien alsof hij van krijt, acrylverf, of olieverf gemaakt is. Wil je graag direct tekenen in Photoshop zonder je tekening te hoeven scannen? Dan raad ik je aan om een tekentablet aan te schaffen. Let bij de aanschaf van een tekentablet op een aantal punten:

  • De grootte van het oppervlak waar je op kunt tekenen
  • Hoe precies de tekentablet reageert op de druk van de tekenpen
  • De ‘gum’ op de stylus
  • Het merk

Handlettering

Handlettering is het tekenen van letters. Deze methode om mooie teksten te maken is helemaal hip! Als jij van taal houdt en je vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen, dan is handlettering zeker iets voor jou. Op het internet en in boekwinkels vind je leuke oefenboeken waardoor je makkelijk en snel deze techniek in de vingers krijgt. Mijn tip is om goed te letten op de verhoudingen en om gebruik te maken van hulplijnen. Je kunt kiezen uit verschillende lettertypes, ga je voor schrijfletters of blokletters? En welk lettertype wil je gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Perspectief tekenen

corrieweb tekenen perspectiefPerspectief tekenen wil zeggen dat je een tekening maakt waarin diepte wordt weergegeven. Alle lijnen in je tekening verdwijnen naar één of meerdere punten, oftewel verdwijnpunten. Het is handig om voor het maken van een perspectieftekening gebruik te maken van een liniaal, zodat al je lijnen kloppen. Je begint een perspectieftekening door het tekenen van een horizonlijn en een vluchtpunt. De hoogte van de horizonlijn bepaalt het standpunt waar vanuit je tekening wordt bekeken. Teken nu een vierkant om het vluchtpunt heen en trek vanuit het vluchtpunt lijnen naar de hoeken van het vierkant. Nu is de basis van je perspectieftekening af. Door vormen toe te voegen creëer je vervolgens het landschap zoals jij dat wilt. Welke tekentechniek wil jij graag gaan uitproberen? Laat het weten in de comments!

Lees hieronder onze laatste blogs over tekenen

Back To Top