skip to Main Content

corrieweb breien

Breien voor beginners

Breien is een techniek waarbij je met twee breinaalden zonder ogen één lange draad verwerkt tot een elastische stof. Door verschillende steken te gebruiken breng je variatie aan in je breiwerk. Wanneer je net begint met breien dan is het verstandig om gebruik te maken van een patroon, zo weet je zeker dat je geen fouten maakt. Wil jij gaan beginnen met breien? Op Corrieweb.nl kun je terecht voor tips en uitleg!

Beginnen met breien

corrieweb breien beginnersCorrieweb helpt je graag op weg wanneer je wilt leren breien. Om te starten met een breiwerk begin je met steken opzetten op je breinaald. Dit doe je door een ketting te maken van lussen en hier vervolgens je breinaald van achter naar voren doorheen te steken. Nu kun je beginnen met breien. Het is handig om de rechte en averechte steken te leren maken en die af te wisselen. Als je alle naalden recht breit dan krijg je een stof met ribbels, erg leuk voor bijvoorbeeld een sjaal. Wanneer je averechts breit krijg je ook een stof met ribbels, maar wanneer je deze steek combineert met andere steken dan krijg je toch een ander resultaat. Als je tevreden bent over je breiwerk dan kun je hem gaan afkanten. Hiervoor ga je eerst breien totdat je nog twee steken op je rechter breinaald over hebt. Haal steeds de eerste lus over de tweede lus en blijf deze stap herhalen tot je alle steken hebt gehad.

Verschillende breisteken

corrieweb breien 2Naast de rechte en de averechte steek zijn er meer breisteken en technieken die je kunt gebruiken in je breiwerk. Bijvoorbeeld:

  • De tricotsteek, ook wel de kousensteek genoemd. Door deze techniek krijg je één ‘gladde’ kant, die vaak wordt gezien als de goede kant.
  • Blokjes breien, dit doe je door rechte en averechte steken af te wisselen. Een leuke techniek voor beginners!
  • De gerstekorrel, met deze simpele techniek krijg je een leuk reliëf in je breiwerk.
  • De patentsteek, door deze steek krijg je een dik en rekbaar breiwerk dat er aan twee kanten hetzelfde uitziet.

Wil jij gaan beginnen met breien? En heb je al gekozen met welke techniek je gaat beginnen? Laat het me weten in de comments. Ik wens je veel plezier en succes met breien!

Lees hieronder onze laatste blogs over breien

Back To Top