skip to Main Content

corrieweb kaarten maken

Zelf kaarten maken

Kaarten maken is een hele leuke bezigheid. Bovendien zijn mensen altijd erg blij met een zelfgemaakte kaart, je kunt hem namelijk veel persoonlijker maken dan een gekochte kaart! Niet alleen kaarten, maar bijvoorbeeld ook uitnodigingen voor een feest of bruiloft zijn leuk om zelf te maken. Alles over kaarten maken lees je op Corrieweb.nl.

Welke materialen heb je nodig om zelf kaarten te maken?

corrieweb kaarten maken 1Een mooie zelfgemaakte kaart begint bij het gebruik van de juiste materialen. Deze spullen zijn handig om in huis te halen wanneer je zelf kaarten gaat maken:

  • Een papier pakket met verschillende kleuren en motieven
  • Gekleurd karton
  • Papierlijm of dubbelzijdig tissue tape
  • Leuke versiersels zoals washi tape of bedeltjes
  • Een snij apparaat
  • Een goede schaar
  • Een potlood

Deze producten hoeven niet duur te zijn, ga bijvoorbeeld eens kijken bij de Action wat daar allemaal tussen de knutselspullen ligt.

Tips om zelf kaarten te maken

Een goede tip als je zelf kaarten gaat maken is om eerst goed te bedenken wat voor kaart je precies wilt maken. Dan kun je van tevoren de juiste materialen verzamelen en kom je niet voor verrassingen te staan. Om dezelfde reden is het slim om pas te gaan plakken als je 100% tevreden bent over je ontwerp. Je kunt ook eerst een voorbeeldkaart maken, zoek bijvoorbeeld eerst op Pinterest naar een voorbeeld. Een andere handige tip is om je kaart niet te dik of te zwaar te maken, dan zijn ze duurder en moeilijker om te versturen. Maar uiteindelijk is de belangrijkste tip om vooral te doen wat je zelf leuk vindt! Houdt jij van glitter of juist van zwart-wit? Pas dit dan toe op je kaart. Door ook een aantal kaartjes te maken zonder tekst er op heb jij altijd een kaart achter de hand wanneer je er last-minute eentje nodig hebt!

corrieweb kaarten maken 2De voordelen van zelf kaarten maken

Het leuke van zelf kaarten maken is dat je als beginner al snel een leuk resultaat krijgt. Je hebt er niet veel spullen voor nodig en je kunt eindeloos variëren met verschillende technieken. Daarnaast worden je kaarten er veel persoonlijker van, en zo’n zelfgemaakte kaart is natuurlijk voor iedereen extra leuk om te ontvangen! Ga jij binnenkort zelf kaarten maken? Kijk dan regelmatig op Corrieweb voor tips en inspiratie.

Lees hieronder onze laatste blogs over kaarten maken

De basistechnieken

Wil jij je eigen kaart maken om op een speciale dag aan iemand te geven, maar heb je geen idee waar je beginnen moet? Dan ben je hier op het juiste adres, in deze blog ga ik jou stap voor…

Back To Top