skip to Main Content
Wat Is Een Dementieklok En Hoe Wordt Deze Gebruikt?

Wat is een dementieklok en hoe wordt deze gebruikt?

Naarmate je ouder wordt, zullen veel dagelijkse taken steeds moeilijker worden. Simpele taken zoals het huishouden kunnen ook veel lastiger worden. Vergeetachtigheid kan dan ook veel voorkomen. Dit hoeft in het begin niet dementie te zijn, maar dit kan er wel voor zorgen dat je afspraken met je (klein)kinderen vergeet. Dit is natuurlijk fijn voor niemand. Gelukkig zijn er voor al deze problemen zorghulpmiddelen om jou te helpen. Deze zorghulpmiddelen maken het makkelijker voor jou en jouw zorgverlener om door het dagelijkse leven heen te komen. Voor vergeetachtigheid is een veel gebruikte hulpmiddel de dementieklok. Maar wat is een dementieklok? En hoe wordt deze toegepast?

Wat is het?

Een dementieklok is een klok die dementiepatiënten en andere ouderen met memorie problemen kan helpen met het weten van de tijd en datum. Deze klok doet dit door in de meeste gevallen de datum, tijd en dagdeel te laten zien. De klok ziet er in de meeste gevallen uit als een tablet. Deze is speciaal ingericht zodat ouderen er makkelijk gebruik van kunnen maken. De klok kan ook vele andere functionaliteiten bevatten, maar dit heeft meestal wel een effect op de prijs. De klok zelf kan je voor goedkopere bedragen wel vinden. 

Hoe wordt het gebruikt?

Nu dat je antwoord hebt op de vraag: Wat is een dementieklok? Moet je natuurlijk wel weten hoe deze wordt toegepast in het dagelijkse leven van ouderen. De meeste dementieklokken geven een duidelijk overzicht van de datum, tijd, dagdeel en soms ook een agenda zodat je al jouw afspraken makkelijk herinnerd. Sommige klokken hebben ook een app waarmee naaste een afspraak of bericht kunnen toevoegen aan de klok van een afstand. Ook wordt het met deze klok makkelijker om te herinneren wanneer jij je medicijnen moet nemen.

Back To Top