skip to Main Content
Creatieve Tips Voor Muurverf Binnen!

Creatieve tips voor muurverf binnen!

Creatieve tips voor muurverf binnen!

Met muurverf kan meer dan je denkt

Heb je grootse plannen om het interieur van je huis te veranderen, maar weet je niet hoe te beginnen en heb je inspiratie nodig? Corrieweb heeft natuurlijk altijd tips en trucs voor je om lekker aan de slag te gaan met creatieve dingen. In dit blog geven we je een aantal creatieve tips voor het gebruik van muurverf binnen. Wij weten zeker dat je één van deze tips gaat toepassen. Gewoon omdat ze super handig en leuk zijn.

Magneetverf: spullen ophangen zonder muur beschadigen

Als je magneetverf als muurverf gebruikt, zien je muren er uit als gewoon geschilderde muren, maar met hun magneetfunctie heb je er extra veel plezier van. Je kunt er namelijk allerlei dingen aan ophangen zonder je muren te beschadigen. De muren in je huis zijn dan ineens meer dan zomaar een muur. Door magneetverf aan te brengen, kun je gemakkelijk magneten aan de muur hangen. Met deze magneten bevestig je dan allerlei tekeningen, posters, memo’s en nog veel meer aan de muur. Plakband, lijm, nietjes, punaises, spijkers of andere vervelende hulpmaterialen die je muur beschadigen, zijn dus verleden tijd. Magneetverf is verkrijgbaar in vele moderne kleuren.

Creatief met corona: bordenverf!

Moet je je kinderen thuis lesgeven? Ga dan snel naar de verfwinkel en koop speciale bordenverf voor een streng zwart schoolbord. Ook andere kleuren zijn mogelijk hoor. Met deze krasvaste verf in diverse leuke kleuren maak je in een oogwenk een schoolbord waar je taalopdrachten kunt schrijven of sommen kunt uitleggen aan je kroost. Of schrijf je boodschappenlijstje op de muur en neem er dan een foto van. Je vergeet dan nooit meer de belangrijke boodschappen. In dezelfde lijn is er bijvoorbeeld ook whiteboard verf.

Experimenteer met kleuren en technieken

Met muurverf kun je heerlijk experimenteren. Wil je gezelligheid en warmte toevoegen aan je huis? Dan heb je tal van mogelijkheden. Met korrelverf creëer je een licht wolkeffect of een schaduwspeling. Met streepverf verkrijg je eerder een diepte-effect. Kalkverf is een minerale verf waarmee je dat authentieke kalkeffect verkrijgt, inclusief natuurlijke kleurschakeringen.

Wil je creatief met kleur aan de slag? Werk dan met lichte kleurvlakken die de ruimte optisch vergroten. Let wel op dat je de kleurvlakken niet onderbreekt door ramen of deuren. Voor extra gezelligheid kies je eerder donkere kleurvlakken en leg je bewust accenten. Een donkerdere kleur op de dagkanten van de ramen is ideaal om je ramen naar voren te halen. En zo zijn er nog tal van tips en trucs die je met muurverf binnen kunt toepassen. Ga naar je lokale verfleverancier voor muurverf binnen en laat je informeren en inspireren.

Meer creatieve tips van Corrieweb.nl vind je uiteraard in ons blogoverzicht.

Back To Top