skip to Main Content
Waar Op Letten Bij Het Kopen Van Gerbril En Hamster Huisjes

Waar op letten bij het kopen van Gerbril en Hamster Huisjes

Juiste hamster huisje vinden

Naast heerlijk fröbelen heb ik nog een creatieve hobby en dat is hamsterscaping. Leuk voor mijn hamster, maar ook leuk voor mij. Het is een interessante bezigheid waarbij je steeds meer leert over de behoeftes van je hamster. Ik wil hier vaker over gaan schrijven en in dit eerste blog behandel ik wat een geschikte hamster en gerbil huisjes zijn.

Hamsterscaping

Allereerst, wat is hamsterscaping? Hierbij wordt een hamsterverblijf op een zo natuurlijk mogelijke wijze ingericht en vormgegeven. Op deze manier speel je zo goed mogelijk in op de natuurlijke behoefte van je hamster. Hier gaat een ware industrie achter schuil, waardoor de keuze in hamsterspullen werkelijk reuze is. Met de juiste spullen kan je hamster klimmen klauteren en graven dat het een lieve lust is. Leuk voor je hamster, maar ook voor het baasje. Want je kunt een hamsterverblijf ontzettend leuk inrichten en kijken hoeveel plezier je hamster heeft.

Wat is een goed hamsterhuisje?

Een goed huisje voor een hamster of gerbil is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout of gras. Het dient als slaapplaats en als plek om zich veilig terug te trekken. Ook moet het ruim genoeg zijn, want bij voorkeur moet je hamster er ook nog een nestje in kunnen bouwen. Hoe groot dit precies is, hangt af van de grootte van de hamster in kwestie. En daar kan nogal wat verschil in zitten. Zo is voor een dwerghamster een huis van 9 cm al genoeg, terwijl het huisje van een goudhamster minimaal 20 cm moet zijn.

Wat is een goed gerbilhuisje?

Sommige hamsterhuisjes zijn ook geschikt voor gerbils. In tegenstelling tot hamsters zijn gerbils geen solitaire dieren, maar echte groepsdieren. Een huisje met meerdere kamers heeft dan ook de voorkeur. Het liefste van hout, want het zijn echte knagers en zo voorkom je dat hun tanden te lang worden.

Leuk hamster of gerbilhuisje uitzoeken

Dat zijn heel wat dingen om rekening mee te houden bij het uitzoeken van gerbil en hamster huisjes. Gelukkig worden de meeste huisjes er speciaal op ontworpen – en komen ze in alle soorten, vormen en maten. Van een halve kokosnoot tot huisjes met meerdere verdiepingen en zelfs een doolhoftoren! Het ene ontwerp is nog leuker dan het andere.

Heb je een vraag over hamsters, gerbils of hamsterscaping? Stuur hem gerust door via het
contactformulier, wie weet behandel ik hem in mijn volgende hamsterscaping blog.

Back To Top