skip to Main Content

De basistechnieken

Wil jij je eigen kaart maken om op een speciale dag aan iemand te geven, maar heb je geen idee waar je beginnen moet? Dan ben je hier op het juiste adres, in deze blog ga ik jou stap voor stap leren hoe je een kaart kan maken met behulp van de basistechnieken!

 

Kaarten maken, waar moet je beginnen?

Je basis van de kaart is altijd karton of een dikker papier zodat de kaart stevig is. Deze moet je op de juiste maat snijden en daarna nog vouwen. Je kan je kaart ook in verschillende vormen snijden. Als je gebruik maakt van de basistechnieken gaat het jou lukken een prachtige kaart te maken!

De basistechniekenEmbossing

Voor de uitstraling van de kaart kun je embossing gebruiken, dit is een manier van iets op de kaart zetten door gebruik te maken van een uitkomende tekst of een ingedrukte tekst. Je creëert hiermee een 3D effect. Dit kan worden gedaan met behulp van een embossingmachine en speciale embossing folders of sjablonen. Door het papier tussen de embossing folder te plaatsen en het door de machine te draaien, wordt het patroon van de folder in het papier gedrukt.

 

Stempelen

Je kan de kaart aankleden met behulp van inkt op het papier drukken met figuren of afbeeldingen erin. Dit noemen wij stempelen, door stempelen kun jij kleur en/of patronen aanbrengen op je kaart. 

 

Layering

Je kan diepte aanbrengen door gebruik te maken van layering, dit is het elementen op elkaar aanbrengen om op deze manier diepte te creëren. Door layering te gebruiken kan jij jouw kaart laten shinen in vergelijking tot andere kaarten. Daarnaast kun je met trots vertellen dat je het zelf hebt gemaakt! 

 

Ga jij in je vrije tijd nu kaarten maken? Laat het mij weten door te reageren in de reacties! Wil je graag ideeën of jou creaties opsturen? Maak dan gebruik van ons contactformulier!

Back To Top