skip to Main Content
Zelf Kussens Maken

Zelf kussens maken

Lekker op de bank met mooie kussens

Een kleine verandering aan de inrichting van je huis, kan een groot effect hebben. Een tijdje terug heb ik een nieuwe hoekbank gekocht en het hele interieur zag er weer uit als nieuw. Het enige wat nog mist zijn gezellige kussentjes op de bank. En die maak ik natuurlijk zelf! In dit blog leer ik je 3 verschillende manieren voor het maken van kussens. En weet je wat het leuke is? Je hebt helemaal geen ervaring nodig om je eigen kussens te kunnen maken! Je hebt niet eens een naaimachine nodig. Dus wil jij ook heerlijk op de bank zitten met je zelfgemaakte kussens? Lees dan snel verder!

1. Een kussen naaien

Een kussen is een mooi project voor iemand die nog niet zo veel ervaring heeft met naaien. het enige dat je nodig hebt, is mooie stof, kussenvulling en een naaimachine.

  1. Begin met het dubbelvouwen van de stof
  2. Teken de vorm van je kussen op de stof
  3. Knip je figuur uit, zodat je twee keer dezelfde vorm hebt
  4. Speld de twee delen met de mooie kanten op elkaar
  5. Ga met de naaimachine langs de randen, maar laat een stuk ter grootte van je vuist open
  6. Keer het kussen binnenstebuiten en stop de vulling in de opening
  7. Naai nu ook het laatste stukje met de hand dicht

2. Zonder naaimachine

Ook zonder naaimachine is een eigen kussen zo gemaakt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een lijmpistool in plaats van een naald en draad. De stappen voor het maken van een kussen blijven hetzelfde. Deze methode heeft als voordeel dat het nog eenvoudiger is om rare vormen te maken. Met een naaimachine moet je best veel moeite doen om een hoop bochten te maken en met een lijmpistool hoeft dat niet. Laat je creativiteit dus de vrije loop! Het nadeel is wel dat de lijm uit het pistool heel heet is. Pas dus op voor brandwonden en raak de lijm niet aan.

3. Hergebruiken

Heb je geen naaimachine in huis en geen lijmpistool? Zelfs dan kan jij een persoonlijke draai geven aan de kussens op de bank. Neem een oud kussen dat je nieuw leven in wilt blazen. Versier het kussen zoals jij het wilt. Bijvoorbeeld door het te borduren. Een ander idee: maak van een bol wol kleine pompons of mooie vlechten en naai die op het kussen.

Back To Top