skip to Main Content

Traprenovatie

Traprenovatie zelf doen: hoe werkt het?

Hoe kun je zelf jouw trap renoveren?

Is de trap in jouw woning versleten? Of wil je gewoon graag een nieuwe look? Dan kun je ervoor kiezen om de trap te renoveren. Vooral als klussen jouw hobby is, is dit een leuke uitdaging. Een traprenovatie kost je aanzienlijk minder dan een nieuwe trap te laten plaatsen. Maar is het moeilijk om zelf een trap te renoveren? En hoe doe je dit? Wij vertellen je er graag meer over.

Is een traprenovatie moeilijk?

Ben je een beetje handig? Dan is een trap renoveren zeker niet moeilijk. Maar beschik je over twee linkerhanden? Dan kun je er ook voor kiezen om een traprenovatie te laten uitvoeren door een specialist.

Zelf een trap renoveren in 5 stappen

Kies je ervoor om zelf jouw trap te renoveren? Dan kun je deze 5 handige stappen volgen om de traprenovatie tot een succes te brengen:

  • Plak allereerst de modeltape op de traptrede. Zodra je de juiste vorm rondom hebt, verstevig je het model in het midden zodat de vorm behouden blijft.
  • Vervolgens haal je de antislip strip uit de traptrede. Je plakt de vorm op je overzettrede en tekent deze af met een potlood. Zorg ervoor dat de vorm gelijk zit.
  • Zaag de traptrede uit, kijk of de traptrede past en kit de traptrede vast. Bij sommige soorten trappen, zoals een eiken trap, moet je de antislip strip eerst op maat snijden. Let hier op!
  • Meet de stootborden op, zaag ze op maat en kit ze vast.
  • Werk de trap nu nog mooi af en jouw traprenovatie is geslaagd!

De afwerking

Een trap is op verschillende manieren af te werken. Je kunt bijvoorbeeld de zijkanten van de trap verven om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof de antislip strips doorlopen. Ook kun je de onderkant van de traptreden verven, zodat je niet meer de oude traptreden ziet als je omhoog kijkt. Het verven kun je het beste doen voordat je de nieuwe traptreden aan gaat brengen. En natuurlijk kun je de traptreden zelf ook behandelen, bijvoorbeeld met een lak. Hierdoor trekt vocht en vuil minder snel in de traptredes.

Wil je meer weten over hoe je een traprenovatie zelf kunt doen? Stel jouw vragen via het contactformulier.

Back To Top