skip to Main Content
Tips Voor Het Inrichten Van Je Paardenstal

Tips voor het inrichten van je paardenstal

Hoe richt je de paardenstal van je dromen in?

Natuurlijk wil je het beste voor je paarden. Een paardenstal waar zowel jij als je paard blij van worden is natuurlijk de droom. Een paardenstal is niet heel groot, dus je zult efficiƫnt met de ruimte moeten omgaan. Naast de paardenspullen moet de stal natuurlijk ook een fijne plek zijn voor je paard. Met deze tips kom je er wel uit, of je nu een particulier, manege-eigenaar of professional bent.

Orden de paardenbenodigdheden

Alle paardenbenodigdheden worden meestal opgeslagen in een zadelkamer. Dit is een ruimte waar je alle spullen kunt bewaren die je nodig hebt om voor je paard te zorgen. Dit hoeft echter geen aparte ruimte te zijn. Als de ruimte beperkt is, kun je een dekenrek of kapstok gebruiken. Wil je de ruimte precies inrichten zoals je hem voor ogen hebt? Dan kunt u er ook voor kiezen om een paardenstal te laten bouwen! Zo heb je een paardenstal op maat die je vervolgens precies kunt inrichten zoals jij dat wilt.

Besteed aandacht aan de ondergrond

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de ondergrond van de stal. Meestal is deze gemaakt van beton. In sommige gevallen wordt het beton afgedekt met stalmatten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om hier andere materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan vlas, houtkrullen of stro. Houd altijd de gezondheid van je paard in gedachten bij het maken van je keuze. Is hij bijvoorbeeld allergisch voor bepaalde stoffen? Heeft je paard luchtproblemen? Let altijd goed op en laat je informeren door experts op het gebied van paardenstallen.

Geef je paard de ruimte

Je paard heeft een bepaalde ruimte nodig om goed te groeien en te leven. Daarom is een minimale stalhoogte vereist. Wat deze hoogte precies is, hangt af van het type paard(en) dat je houdt. Neem het kwadraat van de schofthoogte van je paard om de minimale hoogte van de stal in te schatten. Met een paardenbox van circa 12 m2 zit je bijna altijd goed. Wil je een andere maat paardenstal? Laat dan een paardenstal bouwen voor je paard! Zo kun je het inrichten zoals jij dat wilt en ben je een stap dichter bij je droomstal.

Meer tips voor het inrichten van een paardenstal? Laat het me weten via de contactpagina!

Back To Top