skip to Main Content

Op zoek naar het beste type floodlights?

Tip voor de beste floodlights

Ben je op zoek naar het beste type floodlights? Dan is dit een interessant blog voor jou om te lezen. Want kiezen voor de beste floodlight is net zo moeilijk of makkelijk als zoeken naar een speld in een hooiberg. Hij is eigenlijk onvindbaar. Maar wees gerust. Ook ik heb wel eens goed licht nodig. En ik weet dat het beste type floodlight vinden een kwestie is van smaak en timing. Want wat vandaag het beste type floodlight is, is een paar maanden later alweer vervangen door een andere of een ander type floodlight. Wij kunnen je dus niet vertellen wat het beste type is. We kunnen je wel vertellen welke type floodlights er verkrijgbaar zijn. Lees dus gerust verder.

Wat is een floodlight?

De belangrijkste vraag die we moeten beantwoorden is eigenlijk: wat is een floodlight? Niet iedereen kent de term namelijk. Het antwoord is: en floodlight is een andere naam voor de ouderwetse bouwlamp. De floodlight is een sterk verbeterde versie van de bouwlamp, want je kunt hem ten eerste direct aansluiten op een 230 Volt aansluiting. Het is ten tweede een echte breedstraler. Hij geeft dus een grotere bundel licht. Dat maakt floodlights zeer geschikt voor zowel binnengebruik als buitengebruik. Daarnaast is het een lamp met LED lampen: dat maakt de floodlights dus zeer duurzaam. Ze verbruiken maar 20% van de energie die andere bouwlampen nodig hebben. Ook het verlichten van een specifiek voorwerp of tuin zijn floodlights erg geschikt.

Het beste type floodlights

Floodlight, breedstraler of washlight zijn verschillende benamingen voor hetzelfde type product: verlichting die een brede bundel licht geeft, waarmee een groot oppervlak egaal kan worden uitgelicht. Het tegenovergestelde van de floodlight is de spotlight. Lichttechnisch gezien is het belangrijkste kenmerk van een floodlight de breedte van de lichtbundel, ook wel een grote openingshoek genoemd. Bij een brede tot zeer brede lichtbundel mag je denken aan 100°, 150° of zelfs meer. Het licht bestrijkt een groot oppervlak en is doorgaans vrij homogeen. De washlights kunnen worden opgehangen aan een kabel of ketting als een pendelarmatuur dat loodrecht naar beneden straalt. Maar vaak ook is het armatuur voorzien van beugels waarmee het aan een wand, op een paal of aan een andere draagconstructie kan worden bevestigd. Het is dus maar net waarvoor je een floodlight nodig hebt en of je hem permanent op een bepaalde plek wilt gebruiken. Laat je dus adviseren over het beste type floodlights door een echte vakman.

Was dit een nuttig artikel voor jou? Ik hoor graag je mening via het contactformulier hier op de site.

Back To Top